
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemellet vastagabb szeletekre vágjuk, a felhevített olajban mindkét oldalukat pirosra elősütjük, majd egy tálra szedjük.
- A kissé kihűlt szeleteket sózzuk, borsozzuk, meghintjük a chilipehellyel, és mindegyiket sonkába/baconba göngyöljük.
- A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a zöldségeket vékony csíkokra szeleteljük.
- Az olajon a hagymát megdinszteljük, rátesszük a fokhagymát és a zöldségeket, és néhány perc alatt összepirítjuk.
- Hozzáöntjük a bort, belekeverjük a paradicsompürét, ketchupot, kakukkfüvet és megsózzuk.
- Ráhelyezzük a göngyölt csirkemell szeleteket, és fedő alatt, takarékon, kb. fél óra alatt összepároljuk.
- A hússzeleteket tányérra tesszük, a raguba keverjük a citromhéjat és a petrezselymet.
- A ragut a hús mellé kanalazzuk, köretként főtt rizst kínálunk hozzá.
- (Jól mutat köretként a yorkshire pudding is, melynek mélyedésébe tálaláskor a ragut belekanalazhatjuk.)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/1556 kcal, 1 adag/389 kcal