Zöldségragus csirkemell

Zöldségragus csirkemell

Hozzávalók

0/18Hozzávalók

Elkészítés

0/9Utasítások
  • A csirkemellet vastagabb szeletekre vágjuk, a felhevített olajban mindkét oldalukat pirosra elősütjük, majd egy tálra szedjük.
  • A kissé kihűlt szeleteket sózzuk, borsozzuk, meghintjük a chilipehellyel, és mindegyiket sonkába/baconba göngyöljük.
  • A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a zöldségeket vékony csíkokra szeleteljük.
  • Az olajon a hagymát megdinszteljük, rátesszük a fokhagymát és a zöldségeket, és néhány perc alatt összepirítjuk.
  • Hozzáöntjük a bort, belekeverjük a paradicsompürét, ketchupot, kakukkfüvet és megsózzuk.
  • Ráhelyezzük a göngyölt csirkemell szeleteket, és fedő alatt, takarékon, kb. fél óra alatt összepároljuk.
  • A hússzeleteket tányérra tesszük, a raguba keverjük a citromhéjat és a petrezselymet.
  • A ragut a hús mellé kanalazzuk, köretként főtt rizst kínálunk hozzá.
  • (Jól mutat köretként a yorkshire pudding is, melynek mélyedésébe tálaláskor a ragut belekanalazhatjuk.)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/1556 kcal, 1 adag/389 kcal