Zöldségragus csirkemell
Hozzávalók
50
dkg
csirkemellfilé
10
dkg
vékonyra szeletelt sonka/bacon
40
dkg
cukkini
2
db
sárgarépa
1
db
fehérrépa
10
dkg
zeller
1
fej
vöröshagyma
2
gerezd
fokhagyma
5
evőkanál
olaj
1
evőkanál
paradicsompüré
1
kiskanál
ketchup
1
dl
fehérbor
1
mokkáskanál
kakukkfű
1
kiskanál
apróra vágott petrezselyem
1/2
citrom reszelt héja
só
őrölt bors
chilipehely
Elkészítés
A csirkemellet vastagabb szeletekre vágjuk, a felhevített olajban mindkét oldalukat pirosra elősütjük, majd egy tálra szedjük.
A kissé kihűlt szeleteket sózzuk, borsozzuk, meghintjük a chilipehellyel, és mindegyiket sonkába/baconba göngyöljük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a zöldségeket vékony csíkokra szeleteljük.
Az olajon a hagymát megdinszteljük, rátesszük a fokhagymát és a zöldségeket, és néhány perc alatt összepirítjuk.
Hozzáöntjük a bort, belekeverjük a paradicsompürét, ketchupot, kakukkfüvet és megsózzuk.
Ráhelyezzük a göngyölt csirkemell szeleteket, és fedő alatt, takarékon, kb. fél óra alatt összepároljuk.
A hússzeleteket tányérra tesszük, a raguba keverjük a citromhéjat és a petrezselymet.
A ragut a hús mellé kanalazzuk, köretként főtt rizst kínálunk hozzá.
(Jól mutat köretként a yorkshire pudding is, melynek mélyedésébe tálaláskor a ragut belekanalazhatjuk.)
Recept megjegyzései
4 adag/1556 kcal, 1 adag/389 kcal