Zöldségragus csirkemell

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg vékonyra szeletelt sonka/bacon
  • 40 dkg cukkini
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 10 dkg zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 kiskanál ketchup
  • 1 dl fehérbor
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 kiskanál apróra vágott petrezselyem
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • őrölt bors
  • chilipehely

Elkészítés

  1. A csirkemellet vastagabb szeletekre vágjuk, a felhevített olajban mindkét oldalukat pirosra elősütjük, majd egy tálra szedjük.
  2. A kissé kihűlt szeleteket sózzuk, borsozzuk, meghintjük a chilipehellyel, és mindegyiket sonkába/baconba göngyöljük.
  3. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a zöldségeket vékony csíkokra szeleteljük.
  4. Az olajon a hagymát megdinszteljük, rátesszük a fokhagymát és a zöldségeket, és néhány perc alatt összepirítjuk.
  5. Hozzáöntjük a bort, belekeverjük a paradicsompürét, ketchupot, kakukkfüvet és megsózzuk.
  6. Ráhelyezzük a göngyölt csirkemell szeleteket, és fedő alatt, takarékon, kb. fél óra alatt összepároljuk.
  7. A hússzeleteket tányérra tesszük, a raguba keverjük a citromhéjat és a petrezselymet.
  8. A ragut a hús mellé kanalazzuk, köretként főtt rizst kínálunk hozzá.
  9. (Jól mutat köretként a yorkshire pudding is, melynek mélyedésébe tálaláskor a ragut belekanalazhatjuk.)
Recept megjegyzései

4 adag/1556 kcal, 1 adag/389 kcal