Hozzávalók
Elkészítés
- Négy evőkanál olajon a lisztet fehéredésig pirítjuk, a tűzről levéve késhegynyi pirospaprikát keverünk bele, és felöntjük a leszűrt zöldborsó levével. Ízlés szerint sót, cukrot adunk hozzá, hozzáadjuk a tejet, valamint a zöldborsót.
- Finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, besűrítjük. Ha nagyon sűrűnek találjuk, tejjel hígíthatjuk. Bármilyen feltéttel tálalható.
- Ez a recept a téli változat, természetesen szezonban friss zöldborsóból - héjastól kb. 1 kg - a legfinomabb. Ebben az esetben a zöldborsót kevés olajon fedő alatt puhára pároljuk, majd a liszttel megszórva, vízzel és tejjel felengedjük, és sóval, cukorral, vágott petrezselyemmel ízesítjük.
Mennyiség:
1 személyre