
Hozzávalók
Elkészítés
- A vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztjuk. Rátesszük az apróra vágott gombát, sárga- és fehérrépát, zellergumót, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a gomba a levét el nem főtte. Meghintjük a liszttel, mellyel szintén egy kicsit pirítjuk.
- A tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, beletesszük a zöldborsót, a zöldbabot, az egészben hagyott zöldpaprikát, a zellerzöldet, felöntjük 2,5 l vízzel és beletesszük a leveskockákat. Mikor a zöldségek félpuhák, hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát, a karfiolt.
- Mikor a zöldségek már majdnem megpuhultak beleszórjuk a levestésztát, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, - ha szükséges - ízesítjük sóval, borssal, és készre főzzük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
A fenti zöldségek ízlés-, szezon- és a hűtőszekrény tartalma szerint bármilyen zöldséggel variálhatók!