Uborkasaláta

Hozzávalók

0/7Hozzávalók

Elkészítés

0/2Utasítások
  • Az uborkát legyaluljuk, besózzuk és a sóban állni hagyjuk. Közben megcsináljuk a levet. Egy tálba vizet öntünk, beletesszük a kristálycukrot. Jól elkeverjük benne, hogy felolvadjon. Hozzáöntjük az ecetet – először keveset, hogy nehogy túl savanyú legyen. A lének édesnek kell lennie, de az ecet ízét is érezni kell benne.
  • Addig ízesítjük a levet a cukorral és az ecettel, amíg a kellő ízhatást elérjük. A lébe ezután 1-2 gerezd fokhagymát – ha sok az uborka többet is lehet - reszelünk. A besózott uborkáról a sós lét kinyomkodjuk, és ráöntünk annyi elkészített cukros-ecetes levet, hogy épp elfedje. Ha szükséges még sózzuk, majd a tetejét őrölt borssal és piros paprikával meghintjük.
Mennyiség: 1 személyre