
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez
Elkészítés
- A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Az élesztőt a tejfölben elkeverjük, majd a tojássárgájával, a cukorral és a sóval együtt a liszttel összedolgozott margarinhoz adjuk. Meggyúrjuk a tésztát, majd fél órát hűvös helyen pihentetjük.
- A tésztát megfelezzük. Az egyik felét a tepsinek megfelelő méretre nyújtjuk, belefektetjük a tepsibe és rákenjük a tölteléket. A másik kinyújtott tésztalapot ráhelyezzük, és villával megszurkáljuk. Az egész tojást és a megmaradt fehérjét felverjük, majd ezzel megkenjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180º-on (légkeveréses 165º) pirosra sütjük. (kb. 20-25 perc)
- Túrótöltelék: A túrót a tojások sárgájával és a porcukorral együtt botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a megmosott és lecsöpögtetett mazsolát, vaníliás cukrot, pudingport, citromhéjat, majd az egészet elkeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
Mennyiség:
1 személyre