
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
- a kenéshez és szóráshoz:
Elkészítés
- A túrótöltelékhez a három tojás sárgáját, a 10 dkg kristálycukorral, a vaníliával és az étkezési keményítővel simára keverjük. Apránként hozzáadjuk a tejet, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg puding sűrűségűvé válik, majd kihűtjük.
- A túrót a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk búzadarát és a reszelt citromhéjat, végül pedig a kihűlt tojássárgás keveréket, és robotgéppel habosra kikeverjük.
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két cipóba osztjuk. Lisztezett munkalapon az egyik tésztát tepsi méretűre (kb. 25 x 35 cm) nyújtjuk, és a vajjal kikent tepsibe fektetjük.
- A maradék három tojás fehérjét az 5 dkg kristálycukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük, óvatosan a túróhoz vegyítjük, majd ezt a krémet a tésztára simítjuk.
- Kinyújtjuk a másik tésztacipót is, és beborítjuk vele a tölteléket. A tetejét a felvert tojással lekenjük, és villával sűrűn megszurkáljuk. 190 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Mikor a tészta kihűlt, kockákra vágjuk és tetejét porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre