Túrós pite 3

Hozzávalók

0/15Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére, majd villával megszurkáljuk.
  • A töltelékhez a túrót, cukrot, citrom héját, tojássárgákat, tejfölt és a pudingport és a vanília aromát alaposan kikeverjük, vagy botmixerrel krémesítjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  • A túrókrémet a tepsiben lévő tésztára simítjuk és befedjük a másik kinyújtott tésztával. Mivel a tészta nagyon könnyen szakad, törik ezért célszerű egy akkora sütőpapírt levágni, amekkora a tepsink és azon kinyújtani, majd annak segítségével ráfordítani a túrós krémre.
  • 170 fokra melegített sütőben kb. 40-50 perc alatt szép pirosra sütjük. Miután teljesen kihűlt, akkor szeleteljük. Porcukorral megszórva tálaljuk. Ízlés szerint a krémbe keverhetünk mazsolát és vaníliát is.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

https://receptneked.hu/nagyi-receptjei/pitek/alom-finom-turos-pite/