
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
Elkészítés
- A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére, majd villával megszurkáljuk.
- A töltelékhez a túrót, cukrot, citrom héját, tojássárgákat, tejfölt és a pudingport és a vanília aromát alaposan kikeverjük, vagy botmixerrel krémesítjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
- A túrókrémet a tepsiben lévő tésztára simítjuk és befedjük a másik kinyújtott tésztával. Mivel a tészta nagyon könnyen szakad, törik ezért célszerű egy akkora sütőpapírt levágni, amekkora a tepsink és azon kinyújtani, majd annak segítségével ráfordítani a túrós krémre.
- 170 fokra melegített sütőben kb. 40-50 perc alatt szép pirosra sütjük. Miután teljesen kihűlt, akkor szeleteljük. Porcukorral megszórva tálaljuk. Ízlés szerint a krémbe keverhetünk mazsolát és vaníliát is.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
https://receptneked.hu/nagyi-receptjei/pitek/alom-finom-turos-pite/