
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, és két cipóra osztjuk.
- Közben elkészítjük a krémet. A négy tojásfehérjét 8 dkg cukorral felverjük, és félretesszük. A túrót 12 dkg cukorral és citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot, nehogy összetörjön.
- Az egyik tésztalapot kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, megszórjuk a búzadarával, rásimítjuk a túrótölteléket, a tetejére rányújtjuk a második lapot, és megszurkáljuk villával.
- 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirosodik. Ha kihűlt felszeleteljük és meghintjük porcukorral.
Mennyiség:
1 személyre