Hozzávalók
- a töltelékhez:
Elkészítés
- A túrót burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a búzadarát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a citromhéjat, jól kikeverjük, végül óvatosan beledolgozzuk a tojás felvert habját is. Egy rúdhoz három lapot használunk.
- Az első lapot egy nyirkos konyharuhára, vagy szilikon sütőlapra helyezzük, vékonyan megkenjük olajjal, majd így járunk el a további két lappal is. A harmadik lapra - egy szélesebb csíkban - rátesszük a túrótöltelék felét, majd erre a lecsepegtetett meggy felét.
- A konyharuha, vagy a szilikonlap segítségével feltekerjük, és sütőpapírral/szilikon lappal kibélelt, vagy kiolajozott tepsibe fektetjük. Ugyanígy elkészítjük a másik rudat is.
- A rétesek tetejét olajjal átkenjük, és előmelegített sütőben (légkeveréses 190 fok) 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Ha kihűlt, ferdén szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Összesen: 3 390 kcal