Tormakrémes sonkatekercs

Hozzávalók

0/15Hozzávalók
  • a díszítéshez:
  • a fényezéshez:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • 8 dkg vajat/margarint megolvasztunk, beletesszük a lisztet, melyet fehéredésig kevergetünk benne. A tűzről félrehúzva a hideg tejjel és tejszínnel csomómentesre keverjük. Visszatéve a tűzre jól besűrítjük, végül a sóval és a fehér borssal ízesítjük.
  • A maradék vajat/margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt besamelt, valamint a reszelt tormát. (Ha esetleg nem eléggé éreznénk a torma ízét, bátran tehetünk még hozzá.) Robotgéppel krémesre kikavarjuk.
  • A sonkaszeleteket megtöltjük a tormakrémmel, felgöngyöljük. (A tormakrémből hagyjunk annyit, hogy a tekercsek végeire habzsákból rózsákat tudjunk nyomni.) Franciasaláta alapra helyezzük, a tekercsek tetejét tetszés szerint díszítjük, végeikre tormakrém rózsákat teszünk, végül aszpikkal átfényezzük.
Mennyiség: 1 személyre