
Hozzávalók
- az öntethez:
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, ha kihűlt kis kockákra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. A szárzellert, kígyóuborkát kis kockákra daraboljuk.
- A tonhalat - saját olajában hagyva - citromlével meglocsoljuk. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, felszeleteljük. A jégsalátát kisebb darabkákra tépkedjük, a tonhalat kisebb darabokra szedjük szét.
- Az öntethez a fokhagymát lereszeljük, belekeverjük a joghurtba, végül ízesítjük sóval, borssal, csilikrémmel. A saláta hozzávalóit egy nagyobb tálban - óvatosan, hogy ne törjük össze -, elkeverjük, kis tálakba adagoljuk, rákanalazzuk az öntetet, meghintjük egy kevés parmezánnal, és a citromos tonhal olajával.
- Tojáskarikákkal, (kapribogyóval) díszítjük, friss pirítóssal kínáljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/1 152 kcal, 1 adag/288 kcal