Tonhalas saláta

Hozzávalók

0/14Hozzávalók
  • az öntethez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, ha kihűlt kis kockákra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. A szárzellert, kígyóuborkát kis kockákra daraboljuk.
  • A tonhalat - saját olajában hagyva - citromlével meglocsoljuk. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, felszeleteljük. A jégsalátát kisebb darabkákra tépkedjük, a tonhalat kisebb darabokra szedjük szét.
  • Az öntethez a fokhagymát lereszeljük, belekeverjük a joghurtba, végül ízesítjük sóval, borssal, csilikrémmel. A saláta hozzávalóit egy nagyobb tálban - óvatosan, hogy ne törjük össze -, elkeverjük, kis tálakba adagoljuk, rákanalazzuk az öntetet, meghintjük egy kevés parmezánnal, és a citromos tonhal olajával.
  • Tojáskarikákkal, (kapribogyóval) díszítjük, friss pirítóssal kínáljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/1 152 kcal, 1 adag/288 kcal