Töltött paradicsom

Töltött paradicsom

Hozzávalók

0/10Hozzávalók

Elkészítés

0/7Utasítások
  • A paradicsomokat kettévágjuk, a magjukat kikanalazzuk, a paradicsomokat félretesszük.
  • A felkockázott hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, rádobjuk a húst, zsírjára sütjük, beleszórjuk a rizst, ezt is üvegesre pároljuk.
  • Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kikanalazott paradicsomlevet, beleteszünk egy gerezd aprított fokhagymát, és beleszórjuk a kakukkfüvet.
  • Felöntjük 1,5 dl vízzel, és lefedve puhára pároljuk.
  • A felezett paradicsomokat sütőpapírral bélelt tálba helyezzük. Enyhén megsózzuk, rákanalazzuk a tölteléket, minden paradicsomra 1-1 szelet sajtot teszünk.
  • 220 fokos sütőben, 25 perc alatt készre sütjük.
  • Azonnal, melegen tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/1260 kcal, 1 adag/315 kcal