Hozzávalók
Elkészítés
- A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy evőkanálnyi felhevített olajon megfonnyasztjuk. A rizst megmossuk, és sós vízben félpuhára főzzük. A karalábékat megtisztítjuk, a szép, nagy leveleit félretesszük. A karalábék talpát egyenesre vágjuk, a belsejét karalábévájóval kivájjuk.
- A rizst, hagymát, tojást, a darált húst összekeverjük, sóval, őrölt borssal és az apróra vágott petrezselyem felével fűszerezzük. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a karalábékat, a kimaradt töltelékkel pedig az alaposan megmosott, leforrázott karalábéleveleket.
- A töltött karalábékat és leveleket egy lábosba tesszük, rászórjuk a kivájt karalábé forgácsokat, a cukrot, sót és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a karalábék teljesen megpuhulnak. Ekkor a karalábékat és a töltött leveleket kiszedjük.
- A maradék olajból és lisztből világos rántást készítünk, főzőlével, vagy vízzel csomómentesre keverjük, és besűrítjük vele a főzőlevet. Hozzáadjuk a tejfölt és a petrezselyem másik felét, készre főzzük, majd belerakosgatjuk a töltött leveleket és karalábékat.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/2 752 kcal, 1 adag/688 kcal