Hozzávalók
-
a tésztához:
- a kenéshez:
Elkészítés
- A tepertőkrémhez a darált tepertőt a zsírral és a sóval elkeverjük. (Ne legyen túl zsíros!)
- A lisztből, a vízből, az élesztőből, a zsírból, és az ízesítőkből kelt tésztát készítünk. (Lehet kenyérsütőgéppel bedagasztani!) Kelesztjük, majd kinyújtjuk, és megkenjük a tepertőkrém harmadával. Majd hajtogatjuk, mint a levelet.
- A kelesztést és a kenést még kétszer megismételjük. Az utolsó kelesztés után ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kiolajozott/sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- A tetejét felvert tojással kenjük meg, és bevagdaljuk úgy, mint a pogácsát. 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Nagyobb darabokra szeletelve tálaljuk. (Kiváló sörkorcsolya)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
kb. 12 szelet/4 192 kcal, 1 szelet/349 kval
Mindmegette recept