Hozzávalók
- az öntethez:
- a pirítóshoz:
- a sütéshez:
Elkészítés
- A virslit karikára vágjuk, felhevített olajon barnás-pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük, félretesszük. A zöldségeket megmossuk, a salátát apróra tépkedjük, az uborkát, paradicsomot felkockázzuk, az olajbogyókat félbe-, az újhagymát karikákra vágjuk.
- A fokhagymát nagyon apróra összevágjuk, és a serpenyőben maradt olajon megfuttatjuk, erre helyezzük a zsemleszeleteket és a fokhagymás olajon mindkét oldalukat enyhén megpirítjuk. (A pirítást ne túl magas hőfokon végezzük, mert a fokhagyma könnyen megéghet!)
- A virslit, a salátát és a zöldségeket elkeverjük az öntettel, tálra halmozzuk, és a cikkekre vágott keménytojással, valamint a pirított zsemleszeletekkel kínáljuk. (A salátát a dresszinggel csak közvetlenül a tálalás előtt keverjük össze!)
- A salátát gazdagíthatjuk még bármilyen más, idényjellegű zöldséggel, valamint tetejét meghinthetjük reszelt sajttal is.
Mennyiség:
1 személyre