Hozzávalók
Elkészítés
- A spárgát - a feje alatt kb. 2 cm-rel kezdődően - hámozzuk meg vékonyan. A spárgasípok fejét vágjuk le, kevés, enyhén sós-cukros vízben főzzük puhára, és szűrjük le. (A levét ne öntsük ki!) Ugyancsak vágjuk le a spárga fás végeit is - ezt nem használjuk fel -. majd a sípokat vágjuk 2-3 cm-es darabokra.
- A felhevített olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rászórjuk a lisztet, és egy liter vízzel csomómentesre keverjük. Beletesszük a spárgadarabokat, a kiskanál cukrot, és a spárgafejek főzőlevét. Felforraljuk, beledobjuk a leveskockákat, - a lángot mérsékelve - a spárgát puhára főzzük.
- Amikor a spárgadarabok megpuhultak, a levest turmixszal vagy botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, az apróra vágott petrezselymet, ízesítjük borssal, ha szükséges megsózzuk, és egyet forralunk rajta. Ha elkészült, beletesszük a spárgafejeket, melyek egyben levesbetétként is szolgálnak.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/1 296 kcal, 1 adag/324 kcal