Spárgakrémleves

Hozzávalók

  • 50 dkg fehérspárga
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 dkg liszt
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 db húsleveskocka
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 mokkáskanál cukor
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

  1. A spárgát - a feje alatt kb. 2 cm-rel kezdődően - hámozzuk meg vékonyan. A spárgasípok fejét vágjuk le, kevés, enyhén sós-cukros vízben főzzük puhára, és szűrjük le. (A levét ne öntsük ki!) Ugyancsak vágjuk le a spárga fás végeit is - ezt nem használjuk fel -. majd a sípokat vágjuk 2-3 cm-es darabokra.
  2. A felhevített olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rászórjuk a lisztet, és egy liter vízzel csomómentesre keverjük. Beletesszük a spárgadarabokat, a kiskanál cukrot, és a spárgafejek főzőlevét. Felforraljuk, beledobjuk a leveskockákat, - a lángot mérsékelve - a spárgát puhára főzzük.
  3. Amikor a spárgadarabok megpuhultak, a levest turmixszal vagy botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, az apróra vágott petrezselymet, ízesítjük borssal, ha szükséges megsózzuk, és egyet forralunk rajta. Ha elkészült, beletesszük a spárgafejeket, melyek egyben levesbetétként is szolgálnak.
Recept megjegyzései

4 adag/1 296 kcal, 1 adag/324 kcal