Hozzávalók
- a mártáshoz:
Elkészítés
- A spárgasípokat burgonyahámozóval megtisztítjuk, megmossuk, fás végét levágjuk, cérnával összekötjük, majd cukros, sós vízben puhára pároljuk.
- Közben elkészítjük a hollandi mártást. A vajat felforraljuk, tetejéről az írót leszedjük, és felhasználásig melegen tartjuk. A tojássárgákat elkeverjük a borral, és vízfürdő felett habverővel állandóan kevergetjük addig, amíg könnyű, habos mártást kapunk. (Vigyázni kell, hogy a víz ne forrjon, mert a tojássárga könnyen kicsapódik.)
- Ekkor levesszük a tűzről, és a langyos vajat apránként adagolva bársonyossá keverjük. Borssal, citromlével és sóval ízesítjük.
- A megfőtt, lecsepegtetett spárgasípokat tányérra helyezzük, megöntözzük a mártással. Hajszál vékonyra szeletelt sonkát kínálunk hozzá, de önmagában is ízletes, könnyű étel, bár - a vaj miatt - fogyókúrásnak nem nevezhető.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
2 adag / 984 kcal