Spárga hollandi mártással

Hozzávalók

0/9Hozzávalók
  • a mártáshoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A spárgasípokat burgonyahámozóval megtisztítjuk, megmossuk, fás végét levágjuk, cérnával összekötjük, majd cukros, sós vízben puhára pároljuk.
  • Közben elkészítjük a hollandi mártást. A vajat felforraljuk, tetejéről az írót leszedjük, és felhasználásig melegen tartjuk. A tojássárgákat elkeverjük a borral, és vízfürdő felett habverővel állandóan kevergetjük addig, amíg könnyű, habos mártást kapunk. (Vigyázni kell, hogy a víz ne forrjon, mert a tojássárga könnyen kicsapódik.)
  • Ekkor levesszük a tűzről, és a langyos vajat apránként adagolva bársonyossá keverjük. Borssal, citromlével és sóval ízesítjük.
  • A megfőtt, lecsepegtetett spárgasípokat tányérra helyezzük, megöntözzük a mártással. Hajszál vékonyra szeletelt sonkát kínálunk hozzá, de önmagában is ízletes, könnyű étel, bár - a vaj miatt - fogyókúrásnak nem nevezhető.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

2 adag / 984 kcal