Sonkás-sajtos-kukoricás saláta

Hozzávalók

0/14Hozzávalók
  • a díszítéshez:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A joghurtokat egy ritka szövésű konyharuhába, textilpelenkába öntve egy fakanál nyelére kötve - 1-2 órára - fellógatjuk, hogy a savó a joghurtból kicsepegjen. (Gyakorlatilag egy sűrű joghurtot készítünk.)
  • Ezt követően a joghurtot a tejföllel, a majonézzel és a lime levével elkeverjük, hozzáadjuk a kockákra vágott sonkát, a lecsepegtetett konzerv kukoricát, a kapribogyót és végül a szintén kis kockákra vágott sajtot.
  • Óvatosan, hogy ne törjön, összekeverjük, meghintjük frissen őrölt borssal, és ha szükséges - a kapribogyó és a sajt elég sós - megsózzuk. Salátástálba kanalazzuk, tetejét tetszésünk szerint díszítjük. Fogyasztás előtt néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Mennyiség: 1 személyre