
Hozzávalók
- a kenéshez:
Elkészítés
- A kenyérsütőgépbe az alábbi sorrend szerint beletesszük a hozzávalókat: víz, só, a sikérrel és aszkorbinsavval elkevert lisztek, majd egymástól különválasztva az élesztő és cukor.
- A géppel megdagasztatjuk, amikor sípol, hozzáadjuk a vajat/margarint, majd megkelesztjük a tésztát. Ha a tészta megkelt, kivesszük a gépből, lazán átgyúrjuk, és cipót formázunk belőle.
- Vajjal kikent formába tesszük, újból kelesztjük. A sütőt 230 fokra előmelegítjük, a tészta tetejét tojásfehérjével lekenjük, 3-4 helyen megszurkáljuk, és a sütőbe tesszük. 230 fokon 8 percig, 200 fokon 12 percig, 170 fokon 30 percig sütjük.
- Ha a kenyér megsült a formából kiborítjuk, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
90 dkg/2 363 kcal