Hozzávalók
- a hús sütéséhez:
Elkészítés
- A zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát, majd vízzel felöntjük.
- Hozzáadjuk az apróra darabolt sertéscsontot, ízesítjük sóval, majd kb. 30 percig lassan főzzük.
- Ezután a csontokat kiemeljük, a pörköltlét beforraljuk, majd szitán áttörjük.
- A zöldborsót kevés vegetás vízben megfőzzük, leszűrjük.
- A kockára vágott szalonnát lepirítjuk, hozzáadjuk a szintén kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, gombát, májat. Rövid pirítás után hozzáönjük a pörkölt levét, és felforraljuk.
- A kissé kiklopfolt karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd kevés zsíron vagy olajon megsütjük.
- A megsült húst tányérra helyezzük, leöntjük a forró raguval, és a tetejére melegített zöldborsót hintünk. Párolt rizzsel tálaljük.
Mennyiség:
1 személyre