Sertéskaraj Budapest módra

Hozzávalók

0/14Hozzávalók
  • a hús sütéséhez:

Elkészítés

0/7Utasítások
  • A zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát, majd vízzel felöntjük.
  • Hozzáadjuk az apróra darabolt sertéscsontot, ízesítjük sóval, majd kb. 30 percig lassan főzzük.
  • Ezután a csontokat kiemeljük, a pörköltlét beforraljuk, majd szitán áttörjük.
  • A zöldborsót kevés vegetás vízben megfőzzük, leszűrjük.
  • A kockára vágott szalonnát lepirítjuk, hozzáadjuk a szintén kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, gombát, májat. Rövid pirítás után hozzáönjük a pörkölt levét, és felforraljuk.
  • A kissé kiklopfolt karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd kevés zsíron vagy olajon megsütjük.
  • A megsült húst tányérra helyezzük, leöntjük a forró raguval, és a tetejére melegített zöldborsót hintünk. Párolt rizzsel tálaljük.
Mennyiség: 1 személyre