Sertésborda Budapest módra

Hozzávalók

  • 4 szelet rövidkaraj
  • 1 evőkanál zsír
  • 5 dkg bacon vagy füstölt szalonna
  • 10 dkg csirkemáj
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 fej kisebb vöröshagyma
  • 30 dkg sertéscsont
  • 1 db TV paprika
  • 2 db kisebb paradicsom
  • 10 dkg zöldborsó
  • pirospaprika
  • őrölt bors
  • a hús sütéséhez:

  • zsír vagy olaj

Elkészítés

  1. A zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát, majd vízzel felöntjük.
  2. Hozzáadjuk az apróra darabolt sertéscsontot, ízesítjük sóval, majd kb. 30 percig lassan főzzük.
  3. Ezután a csontokat kiemeljük, a pörköltlét beforraljuk, majd szitán áttörjük.
  4. A zöldborsót kevés vegetás vízben megfőzzük, leszűrjük.
  5. A kockára vágott szalonnát lepirítjuk, hozzáadjuk a szintén kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, gombát, májat. Rövid pirítás után hozzáönjük a pörkölt levét, és felforraljuk.
  6. A kissé kiklopfolt karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd kevés zsíron vagy olajon megsütjük.
  7. A megsült húst tányérra helyezzük, leöntjük a forró raguval, és a tetejére melegített zöldborsót hintünk. Párolt rizzsel tálaljük.