Hozzávalók
- a fűszervajhoz:
- a sütéshez:
Elkészítés
- A halfilét nagyobb darabokra vágjuk, és a halhúst beirdaljuk. (Vigyázzunk, hogy a hal bőrét ne vágjuk át.) A szeleteket sózzuk, borsozzuk, és egy sütőtálba rakosgatjuk.
- A fél vöröshagymát vékony karikákra, a petrezselymet finomra vágjuk és rászórjuk a halra Az olajat a citromlével elkeverjük, és meglocsoljuk vele a halat. Többször átforgatva, legalább 1 órán keresztül pácoljuk.
- A fűszeres vajhoz a kis fej vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, majd a vajjal habosra keverjük. A finomra vágott petrezselyemmel, snidlinggel, sóval, borssal, mustárral és citromlével ízesítjük. Alufóliára halmozzuk, henger alakúra formázva feltekerjük, és rövid időre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a vaj megdermedjen. (Tálalásig hűtőben tartjuk.)
- A halat pácléből kivesszük, a nedvességet leitatjuk róla. Olajjal megkenve, roston / grillsütőben / teflonserpenyőben, a páclével kenegetve, oldalanként kb. 4 perc alatt szép pirosra sütjük. Tálaláskor a forró halszeletekre egy-egy karika fűszeres vajat helyezünk. Köretként salátát / burgonyapürét kínálunk.
Mennyiség:
1 személyre