Hozzávalók
- a panírozáshoz:
- a sütéshez:
Elkészítés
- A karfiolt megtisztítjuk, sós vízben - roppanósra, de nem puhára - előfőzzük. Leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A gombák szárát kitörjük, folyóvízben megmossuk, hogy a rátapadt szennyeződés lejöjjön, de ne húzzuk le a héját. Ha nagyobb gombát kaptunk, negyedekbe vagy félbe vágjuk. A sajtot ujjnyi vastagságúra szeleteljük.
- A tojásokat tálba ütjük, picit megsózzuk, és kissé felverjük. Majd a szokásos módon a karfiolt és a gombát bepanírozzuk. A sajtot, hogy sütéskor ne folyjék ki, először lisztbe, majd tojásba, utána megint lisztbe, tojásba és végül a zsemlemorzsába forgatjuk.
- Az olajat felforrósítjuk, de vigyázva, hogy azért túlzottan forró ne legyen, megsütjük benne elő-ször a karfiolt, majd a gombát és végül a sajtot. Papírtörlőre szedjük, ami a felesleges olajat fel-szívja. Tetszés szerinti körettel és majonézzel tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre