Hozzávalók
Elkészítés
- A hagymát apróra vágva a zsíron (olajon) megdinszteljük, ha már aranyszínű rátesszük a darált húst, az őrölt köményt, sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk. A rizst szűrőn keresztül jól megmossuk, lecsepegtetjük, kevés olajra vagy zsírra tesszük, megsózzuk, kicsit dinszteljük, majd 2X-es mennyiségű vízzel felöntjük és puhára pároljuk. (Amíg a rizs párolódik, a fedőt ne vegyük le a lábosról.)
- A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, leveleire szedjük. Forró vegetás vízben megfőzzük. Szitára vagy szűrőkanálba téve a vizet lecsepegtetjük róla. A kihűlt párolt húst és a riszt összekeverjük 3 evőkanál tejföllel és 1 tojással. A tölteléket megkóstoljuk, ha még szükséges sóval, borssal ízesítjük. A szalonnából „kakastaréjokat” sütünk.
- Egy tepsit, vagy tűzállótálat zsírral kikenünk és zsemlemorzsával meghintünk. A rakott kelt 5 sorban rakjuk le: 1. sor kellevél, 2. sor rizses töltelék, 3. sor kellevél, 4. sor rizses töltelék, 5. sor kellevél. Ha elkészültünk a lerakással a tetejét zsemlemorzsával megszórjuk, tejföllel megkenjük, kevés szalonnazsírral megöntözzük. Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 20 percig sütjük. A saját zsírjában visszamelegített „kakastaréjokkal” és tejföllel tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre