
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a szószhoz:
- a feltéthez:
Elkészítés
- Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. A robotgép dagasztópálcájával, a liszttel összedolgozzuk. Az összedolgozás után az olajat is hozzádagasztjuk. Kissé lágy, ragacsos tésztát kapunk. Letakarva, huzatos helytől távol, duplájára kelesztjük.
- A tészta kelesztése közben elkészítjük a szószt. A gombát felszeleteljük, a fokhagymát és a bazsalikom levelet apróra vágjuk. Kevés olajon a gombát sóval, borssal megpároljuk, mikor zsírjára sült, hozzáadjuk a fokhagymát, kicsit pirítjuk, de vigyázzunk meg ne égjen. Ezt követően hozzáadjuk a pizzakrémet és annyi ketchupot, hogy könnyen kenhető legyen. Rászórjuk az oregánót és a bazsalikomlevelet, és egyet rottyantunk rajta.
- A megkelt tésztát olajos tepsin, olajos kézzel széthúzzuk, a széleit vastagabbra hagyva. A pizza lapot megkenjük a szósszal, melyre ráhalmozzuk a bacont, a kukoricát, a szeletelt mozzarellát, paradicsomot és lilahagymát. Kicsit megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük oregánóval (vagy olasz fűszerkeverékkel), és végül a tetejére szórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített 180º-os (légkeveréses 165º-os) sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Mennyiség:
1 személyre