Pizza alla Mamma

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 2 mokkáskanál
  • 2 evőkanál olaj
  • pici cukor
  • tej
  • a szószhoz:

  • 20 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tubus pizzakrém (vagy kisüveg)
  • 4-5 levél bazsalikom
  • kevés ketchup
  • őrölt bors
  • oregánó
  • kevés olaj
  • a feltéthez:

  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 1/2 doboz kukorica
  • 1 zacskó mozzarella
  • 2 db kisebb paradicsom
  • 2 fej kisebb lilahagyma
  • reszelt sajt (trappista, cheddar, stb.)

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. A robotgép dagasztópálcájával, a liszttel összedolgozzuk. Az összedolgozás után az olajat is hozzádagasztjuk. Kissé lágy, ragacsos tésztát kapunk. Letakarva, huzatos helytől távol, duplájára kelesztjük.
  2. A tészta kelesztése közben elkészítjük a szószt. A gombát felszeleteljük, a fokhagymát és a bazsalikom levelet apróra vágjuk. Kevés olajon a gombát sóval, borssal megpároljuk, mikor zsírjára sült, hozzáadjuk a fokhagymát, kicsit pirítjuk, de vigyázzunk meg ne égjen. Ezt követően hozzáadjuk a pizzakrémet és annyi ketchupot, hogy könnyen kenhető legyen. Rászórjuk az oregánót és a bazsalikomlevelet, és egyet rottyantunk rajta.
  3. A megkelt tésztát olajos tepsin, olajos kézzel széthúzzuk, a széleit vastagabbra hagyva. A pizza lapot megkenjük a szósszal, melyre ráhalmozzuk a bacont, a kukoricát, a szeletelt mozzarellát, paradicsomot és lilahagymát. Kicsit megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük oregánóval (vagy olasz fűszerkeverékkel), és végül a tetejére szórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített 180º-os (légkeveréses 165º-os) sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.