Pizza alla Mamma
Hozzávalók
a tésztához:
-
40
dkg
liszt
-
2,5
dkg
élesztő
-
2
dl
langyos víz
-
2
mokkáskanál
só
-
2
evőkanál
olaj
-
pici cukor
-
tej
a szószhoz:
-
20
dkg
gomba
-
2
gerezd
fokhagyma
-
1
tubus
pizzakrém
(vagy kisüveg)
-
4-5
levél
bazsalikom
-
kevés ketchup
-
só
-
őrölt bors
-
oregánó
-
kevés olaj
a feltéthez:
-
20
dkg
szeletelt bacon
-
1/2
doboz
kukorica
-
1
zacskó
mozzarella
-
2
db
kisebb paradicsom
-
2
fej
kisebb lilahagyma
-
reszelt sajt
(trappista, cheddar, stb.)
Elkészítés
-
Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. A robotgép dagasztópálcájával, a liszttel összedolgozzuk. Az összedolgozás után az olajat is hozzádagasztjuk. Kissé lágy, ragacsos tésztát kapunk. Letakarva, huzatos helytől távol, duplájára kelesztjük.
-
A tészta kelesztése közben elkészítjük a szószt. A gombát felszeleteljük, a fokhagymát és a bazsalikom levelet apróra vágjuk. Kevés olajon a gombát sóval, borssal megpároljuk, mikor zsírjára sült, hozzáadjuk a fokhagymát, kicsit pirítjuk, de vigyázzunk meg ne égjen. Ezt követően hozzáadjuk a pizzakrémet és annyi ketchupot, hogy könnyen kenhető legyen. Rászórjuk az oregánót és a bazsalikomlevelet, és egyet rottyantunk rajta.
-
A megkelt tésztát olajos tepsin, olajos kézzel széthúzzuk, a széleit vastagabbra hagyva. A pizza lapot megkenjük a szósszal, melyre ráhalmozzuk a bacont, a kukoricát, a szeletelt mozzarellát, paradicsomot és lilahagymát. Kicsit megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük oregánóval (vagy olasz fűszerkeverékkel), és végül a tetejére szórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített 180º-os (légkeveréses 165º-os) sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.