Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
- a formázáshoz:
Elkészítés
- Először a krémet készítjük el, a tejben a lisztet sűrűre főzzük, majd félretesszük kihűlni. A vajat (margarint) habosra keverjük a porcukorral, belereszeljük a citrom héját. A főzött krémet apránként a vajashoz keverjük, és annyi citromlevet adunk hozzá, amilyen savanykásra a krémet szeretnénk.
- Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, ha túl száraz lenne tejet, ha pedig túl ragacsos lenne kekszmorzsát adunk hozzá.
- A tésztát gombóconként kókuszreszelékkel beszórt piramis formába nyomkodjuk, beleszúrjuk a kúpformát, és azt kihúzva megtöltjük a citromkrémmel. A krémet késsel kicsit elkenjük az alján, erre ráhelyezünk egy Albert kekszet, mellyel lezárjuk a süteményt. (A műanyag piramisforma piacokon, konyhafelszerelési boltokban beszerezhető.)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
18 db/5 964 kcal, 1 db/331 kcal