6
evőkanál
sütőrum(vagy ízlés szerinti mennyiségű rumaroma)
6
evőkanál
kakaópor
kb. 3
dl
tej
a krémhez:
2,5
dl
tej
5
dkg
liszt
10
dkg
vaj vagy margarin
1
db
citrom
10
dkg
porcukor
a formázáshoz:
18
db
kerek Albert keksz
kókuszreszelék
Elkészítés
Először a krémet készítjük el, a tejben a lisztet sűrűre főzzük, majd félretesszük kihűlni. A vajat (margarint) habosra keverjük a porcukorral, belereszeljük a citrom héját. A főzött krémet apránként a vajashoz keverjük, és annyi citromlevet adunk hozzá, amilyen savanykásra a krémet szeretnénk.
Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, ha túl száraz lenne tejet, ha pedig túl ragacsos lenne kekszmorzsát adunk hozzá.
A tésztát gombóconként kókuszreszelékkel beszórt piramis formába nyomkodjuk, beleszúrjuk a kúpformát, és azt kihúzva megtöltjük a citromkrémmel. A krémet késsel kicsit elkenjük az alján, erre ráhelyezünk egy Albert kekszet, mellyel lezárjuk a süteményt. (A műanyag piramisforma piacokon, konyhafelszerelési boltokban beszerezhető.)