Piramis sütemény

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 50 dkg darált keksz
  • 35 dkg porcukor
  • 6 evőkanál lekvár (barack, meggy, eper, stb.)
  • 6 evőkanál sütőrum (vagy ízlés szerinti mennyiségű rumaroma)
  • 6 evőkanál kakaópor
  • kb. 3 dl tej
  • a krémhez:

  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 db citrom
  • 10 dkg porcukor
  • a formázáshoz:

  • 18 db kerek Albert keksz
  • kókuszreszelék

Elkészítés

  1. Először a krémet készítjük el, a tejben a lisztet sűrűre főzzük, majd félretesszük kihűlni. A vajat (margarint) habosra keverjük a porcukorral, belereszeljük a citrom héját. A főzött krémet apránként a vajashoz keverjük, és annyi citromlevet adunk hozzá, amilyen savanykásra a krémet szeretnénk.
  2. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, ha túl száraz lenne tejet, ha pedig túl ragacsos lenne kekszmorzsát adunk hozzá.
  3. A tésztát gombóconként kókuszreszelékkel beszórt piramis formába nyomkodjuk, beleszúrjuk a kúpformát, és azt kihúzva megtöltjük a citromkrémmel. A krémet késsel kicsit elkenjük az alján, erre ráhelyezünk egy Albert kekszet, mellyel lezárjuk a süteményt. (A műanyag piramisforma piacokon, konyhafelszerelési boltokban beszerezhető.)
Recept megjegyzései

18 db/5 964 kcal, 1 db/331 kcal