Pho leves

Hozzávalók

0/18Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A marhahúsból és csontból, a zöldségek és fűszerek felhasználásával - sárga- és fehérrépa, zellergumó, 1 fej vöröshagyma, fokhagyma, TV paprika, petrezselyem- és zellerzöld, szemes bors, nagyon kevés só (mert a levespaszta elég sós), a szokásos módon hűslevest főzünk. Ha a marhahús megpuhult, a leves leszűrjük, és 7,5 dl alaplevet félreteszünk. (A maradék húslevest - kellően megsózva - elfogyasztjuk, vagy alaplének félretesszük.) A kihűlt marhahátszínt nagyon vékony szeletekre vágjuk.
  • A félretett 7,5 dl alaplevet felforraljuk, hozzáadjuk a fűszerpasztát, és a durvára vágott másik fej vöröshagymát, újból felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük.
  • A használati utasítás szerint készítsük el a rizstésztát, melyet megfőve 3 tányérban elosztunk. Helyezzük rá a marhahús szeleteket, és öntsük le a forró levessel. Díszítsük előzőleg leforrázoltt babcsírával, valamint bazsalikom levelekkel, csili- és újhagyma karikákkal, ha van néhány csiliszállal. Helyezzünk rá 1-1 limeszeletet, valamint ízesítsük egy kevés halszósszal. Nagyon forrón tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

3 személy részére

Aki szereti a díszítéshez korianderzöldet is használhat.