Napraforgó

Hozzávalók

0/18Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez
  • a tetejére:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A töltelékhez ledaráljuk a sonkát és bacont, hozzáadjuk a tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát, reszelt sajtot.
  • A tésztát kenyérsütőgéppel/robotgéppel bedagasztjuk, és megkelesztjük. Ha megkelt 3 gombócot formázunk belőle, és mindegyiket 2-3 mm vastag körlappá nyújtjuk.
  • Az első lapot kikent és lisztezett (nagyméretű) tepsibe helyezzük, megkenjük a töltelék felével. Ráhelyezzük a második lapot, melyen elsimítjuk a maradék tölteléket, végül beborítjuk a harmadik lappal. A felső lap közepét benyomjuk egy lisztbe mártott pohárral, de csak annyira, hogy nyoma maradjon. (Ez a napraforgó közepe lesz.)
  • A körön kívüli tésztát 12 cikkre vágjuk, majd mindegyik szeletet kétszer megcsavarjuk. Kb. 30 percig pihentetjük, majd lekenjük tojással, a napraforgó közepét fekete szezámmaggal (vagy mákkal, lenmaggal) szórjuk meg, a szirmokat pedig fehér szezámmaggal.
  • 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. (Sonkás töltelék helyett tölthetjük kolbászos, baconos, sajtos, stb. töltelékkel is.)
Mennyiség: 1 személyre