Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez
- a tetejére:
Elkészítés
- A töltelékhez ledaráljuk a sonkát és bacont, hozzáadjuk a tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát, reszelt sajtot.
- A tésztát kenyérsütőgéppel/robotgéppel bedagasztjuk, és megkelesztjük. Ha megkelt 3 gombócot formázunk belőle, és mindegyiket 2-3 mm vastag körlappá nyújtjuk.
- Az első lapot kikent és lisztezett (nagyméretű) tepsibe helyezzük, megkenjük a töltelék felével. Ráhelyezzük a második lapot, melyen elsimítjuk a maradék tölteléket, végül beborítjuk a harmadik lappal. A felső lap közepét benyomjuk egy lisztbe mártott pohárral, de csak annyira, hogy nyoma maradjon. (Ez a napraforgó közepe lesz.)
- A körön kívüli tésztát 12 cikkre vágjuk, majd mindegyik szeletet kétszer megcsavarjuk. Kb. 30 percig pihentetjük, majd lekenjük tojással, a napraforgó közepét fekete szezámmaggal (vagy mákkal, lenmaggal) szórjuk meg, a szirmokat pedig fehér szezámmaggal.
- 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. (Sonkás töltelék helyett tölthetjük kolbászos, baconos, sajtos, stb. töltelékkel is.)
Mennyiség:
1 személyre