
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan elkeverjük benne a mogyoróport, a zsemlemorzsát, a zabpelyhet, a vaníliás cukrot és a sót.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe - egymástól 4-5 centi távolságra - kanállal halmokat szaggatunk. 120 fokos sütőben inkább szárítjuk, mint sütjük. Akkor jó, amikor a külseje már száraz, de belül puha marad. (Cukrot nem kell adni a tésztához, mivel a mogyorópor már tartalmazza.
- A receptet akkor célszerű elkészíteni, amikor sok maradék tojásfehérjénk van, pl: csörögefánk készítése után.)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
12 db/1 450 kcal, 1 db/120 kcal
A mogyorópor lisztfinomságúra darált mogyoróból is elkészíthető.