Mogyorós tallér

Hozzávalók

  • 4 db tojásfehérje
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 25 dkg mogyorós töltelékpor (Nussfülle)
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 4 dkg zabpehely
  • csipet

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan elkeverjük benne a mogyoróport, a zsemlemorzsát, a zabpelyhet, a vaníliás cukrot és a sót.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe - egymástól 4-5 centi távolságra - kanállal halmokat szaggatunk. 120 fokos sütőben inkább szárítjuk, mint sütjük. Akkor jó, amikor a külseje már száraz, de belül puha marad. (Cukrot nem kell adni a tésztához, mivel a mogyorópor már tartalmazza.
  3. A receptet akkor célszerű elkészíteni, amikor sok maradék tojásfehérjénk van, pl: csörögefánk készítése után.)
Recept megjegyzései

12 db/1 450 kcal, 1 db/120 kcal A mogyorópor lisztfinomságúra darált mogyoróból is elkészíthető.