
Hozzávalók
-
a piskótához:
- a krémhez:
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben (180 fok, légkeveréses 165 fok) megsütjük.
- Kicsit hagyjuk, hogy hűljön, majd tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és a konyharuha segítségével feltekerjük, melyet többször megismétlünk, hogy megakadályozzuk a piskótatészta megrepedését.
- Az Aranka krémport először a cukorral, majd a tejjel elkeverjük, beleszórjuk a darált – előzőleg megpörkölt - mogyorót. A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mogyorós krémet, és ha esetleg nem elég édes, porcukrot keverünk hozzá.
- A piskótát kitekerjük, megkenjük a mogyorókrém kétharmadával, felcsavarjuk, faág szerű formát készítünk, és a maradék krémmel kívülről is bekenjük, majd egy villával kéregszerűen mintázzuk. Megszórhatjuk durvára tört mogyoróval, vagy díszíthetjük étcsoki lapocskákkal, kókuszreszelékkel stb. is.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Összesen: 4 204 kcal