Meggyes pitetorta

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez:
  • a lekenéshez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A tészta hozzávalóit nagyon gyorsan összegyúrjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük. A kimagozott meggyet a cukorral és fahéjjal felforraljuk, majd a tüzet mérsékelve 10 perc alatt összefőzzük.
  • A pudingport a vízzel elkeverjük, a meggyhez öntjük, és besűrítjük vele. A meggyes tölteléket félretesszük hűlni.
  • A tészta 2/3 részéből a piteformánknak megfelelő lapot nyújtunk, a formába simítjuk, úgy hogy a peremére is jusson. (Két folpack fólia között könnyebben ki tudjuk nyújtani a tésztát.)
  • A tészta alját villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben halványsárgára elősütjük. A sütőből kivéve beleterítjük a meggyes tölteléket.
  • A maradék 1/3 tésztából rácsot készítünk a pite tetejére, amelyet a maradék fél tojással lekenünk. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tetejét tálaláskor porcukorral meghintjük.
Mennyiség: 1 személyre