
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
Elkészítés
- A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és legalább 10 percen keresztül habosra jól kikeverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan belevegyítjük a tojássárgás masszába. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és finoman összekeverjük.
- Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Egy sütőpapírt porcukorral megszórunk, erre borítjuk a még meleg piskótát, melyről az eredeti sütőpapírt lehúzzuk. A tésztát a cukros papírral együtt feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
- Közben elkészítjük a krémet: a pudingport összekeverjük a 3 evőkanál cukorral és a tejjel, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. A gesztenyemasszát krumplinyomon áttörjük és elkeverjük a porcukorral, valamint a mascarponéval és az időközben kihűlt pudinggal. Feltekerjük, tetejét a krémmel, vagy kakaóporral, vagy porcukorral vonhatjuk be.
Mennyiség:
1 személyre