Mascarponés-gesztenyés piskótatekercs

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál víz
  • 1/2 tasak sütőpor
  • a krémhez:

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 3,5 dl tej
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2 evőkanál porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • kevés rum (elhagyható)

Elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és legalább 10 percen keresztül habosra jól kikeverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan belevegyítjük a tojássárgás masszába. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és finoman összekeverjük.
  2. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Egy sütőpapírt porcukorral megszórunk, erre borítjuk a még meleg piskótát, melyről az eredeti sütőpapírt lehúzzuk. A tésztát a cukros papírral együtt feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. Közben elkészítjük a krémet: a pudingport összekeverjük a 3 evőkanál cukorral és a tejjel, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. A gesztenyemasszát krumplinyomon áttörjük és elkeverjük a porcukorral, valamint a mascarponéval és az időközben kihűlt pudinggal. Feltekerjük, tetejét a krémmel, vagy kakaóporral, vagy porcukorral vonhatjuk be.