Mascarponés-gesztenyés piskótatekercs
Hozzávalók
a tésztához:
-
6
db
tojás
-
6
evőkanál
cukor
-
8
evőkanál
liszt
-
6
evőkanál
víz
-
1/2
tasak
sütőpor
a krémhez:
-
1
tasak
vaníliás pudingpor
-
3
evőkanál
cukor
-
3,5
dl
tej
-
25
dkg
gesztenyemassza
-
2
evőkanál
porcukor
-
25
dkg
mascarpone
-
kevés rum
(elhagyható)
Elkészítés
-
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és legalább 10 percen keresztül habosra jól kikeverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan belevegyítjük a tojássárgás masszába. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és finoman összekeverjük.
-
Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Egy sütőpapírt porcukorral megszórunk, erre borítjuk a még meleg piskótát, melyről az eredeti sütőpapírt lehúzzuk. A tésztát a cukros papírral együtt feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
-
Közben elkészítjük a krémet: a pudingport összekeverjük a 3 evőkanál cukorral és a tejjel, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. A gesztenyemasszát krumplinyomon áttörjük és elkeverjük a porcukorral, valamint a mascarponéval és az időközben kihűlt pudinggal. Feltekerjük, tetejét a krémmel, vagy kakaóporral, vagy porcukorral vonhatjuk be.