Marinált ponty

Hozzávalók

0/16Hozzávalók
  • a panírozáshoz:
  • a sütéséhez:
  • a díszítéshez:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A hasaalját ujjnyi, a filét kb. háromujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A halhúst besózzuk és a sóban kicsit állni hagyjuk.
  • Közben elkészítjük a páclevet. Az ecetet, porcukrot, sót, és vizet a borssal, borókabogyóval, babérlevéllel, a karikára vágott vöröshagymával és az olajjal felforraljuk, és addig főzzük, míg a hagyma üvegessé nem válik. A páclevet félretesszük, lehűtjük.
  • A halszeleteket bepanírozzuk és forró olajban aranysárgára sütjük. A kihűlt halszeletekre ráöntjük a páclevet. Lilahagyma és citromkarikákkal díszítjük, és fogyasztás előtt legalább félnapra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. (Ehhez az ételhez kiválóan felhasználható a maradék rántott hal is. )
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Ponty hasaalja teljesen szálkátlan halhús, mig a ponty szeleteket filézni szükséges!