Májgaluskaleves gyorsan

Hozzávalók

0/13Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A zsemléket beáztatjuk, a hagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A májat megtisztítjuk, leöblítjük és aprítógépbe tesszük, vagy késsel elkaparjuk.
  • A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet – tegyünk félre belőle a kész leves megszórásához -, beledolgozzuk a vöröshagymát, a májat, a tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket. Lefedjük, 30 percig a hűtőben pihentetjük.
  • A sárgarépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A húslevest felforraljuk, beledobjuk a répát és a zöldborsót, mérsékelt tűzön puhára főzzük. (Ha van, tehetünk bele zellerlevelet is.)
  • Egy kevés sóval/ételízesítővel felforralunk 2,5l vizet. A masszából két kanállal galuskákat szaggatunk a vízbe, és lassú, gyöngyöző forralással puhára főzzük (kb. 8 perc). A galuskákat tányérokra szedjük, rámerjük a levest, és megszórjuk a maradék petrezselyemmel.
Mennyiség: 1 személyre