Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tejből 2-3 evőkanálnyit félreteszünk, a többit egy mély tűzálló tálba öntjük, és a maradék cukorral, valamint a félbehasított vaníliarúddal (vaníliás cukorral/vanília aromával) ízesítjük. Mikrohullámú sütőben 750 watton, 7 perc alatt felforraljuk.
- A tojáshabból nagy galuskákat szaggatunk a tetejére, és 500 watton, 4 percig főzzük. (Nem kell megforgatni!) Ha készen van, a galuskákat kiszedjük, a tojások sárgáját a maradék tejjel és pudingporral (keményítővel) simára keverjük, és folyamatos kevergetés mellett a forró tejhez adjuk.
- Visszatéve a mikróba, 750 watton 1 percig főzzük, majd habverővel jól elkeverjük, és még 1 percre visszatesszük.
- Mivel a habgaluskákat a mikrohullámú sütő belülről kifelé haladva kezdi főzni, így azok kivétel után sem esnek össze. Ha a mikrohullámú sütőnk más fokozatokra van kalibrálva, arányosan csökkentsük, vagy növeljük a főzési időt.
Mennyiség:
1 személyre