Lekváros piskótatekercs

Lekváros piskótatekercs

Hozzávalók

0/7Hozzávalók
  • a töltéshez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a kristálycukorral habosra kikeverjük.
  • A habhoz óvatosan kevergetve hozzáadjuk a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
  • A keveréket sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsibe öntjük, 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • A tésztát nedves konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla.
  • A piskótát megkenjük a baracklekvárral, és a konyharuha segítségével szorosan felcsavarjuk. 
  • Tálaláskor a tetejét porcukorral meghintjük, ferdén szeleteljük.
Mennyiség: 1 személyre