
Hozzávalók
- a töltéshez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a kristálycukorral habosra kikeverjük.
- A habhoz óvatosan kevergetve hozzáadjuk a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
- A keveréket sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsibe öntjük, 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
- A tésztát nedves konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla.
- A piskótát megkenjük a baracklekvárral, és a konyharuha segítségével szorosan felcsavarjuk.
- Tálaláskor a tetejét porcukorral meghintjük, ferdén szeleteljük.
Mennyiség:
1 személyre