Lekváros piskótatekercs

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • csipet
  • a töltéshez:

  • 1 kis üveg baracklekvár
  • a szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a kristálycukorral habosra kikeverjük.
  2. A habhoz óvatosan kevergetve hozzáadjuk a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A keveréket sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsibe öntjük, 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
  4. A tésztát nedves konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla.
  5. A piskótát megkenjük a baracklekvárral, és a konyharuha segítségével szorosan felcsavarjuk. 
  6. Tálaláskor a tetejét porcukorral meghintjük, ferdén szeleteljük.