Lekváros piskótatekercs
Hozzávalók
-
6
db
tojás
-
12
dkg
kristálycukor
-
12
dkg
liszt
-
1
tasak
sütőpor
-
csipet
só
a töltéshez:
-
1 kis
üveg
baracklekvár
a szóráshoz:
-
porcukor
Elkészítés
-
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a kristálycukorral habosra kikeverjük.
-
A habhoz óvatosan kevergetve hozzáadjuk a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
-
A keveréket sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsibe öntjük, 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
-
A tésztát nedves konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla.
-
A piskótát megkenjük a baracklekvárral, és a konyharuha segítségével szorosan felcsavarjuk.
-
Tálaláskor a tetejét porcukorral meghintjük, ferdén szeleteljük.