
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a rátéthez:
Elkészítés
- A langyos tejben a cukrot elkeverjük és felfuttatjuk benne az összemorzsolt élesztőt. Ha az élesztő megkelt, hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez, és annyi langyos vízzel dagasztjuk össze, hogy kissé lágy, ragacsos tésztát kapjunk. Belemorzsoljuk az oregánót és kakukkfüvet, és az apránként hozzáadott olajjal készre dolgozzuk. A tésztát letakarva, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük.
- Amíg a tészta kel, elkészítjük a mártást. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, borsot, pici sót, apróra vágott fokhagymát, és addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte. Ekkor ráöntjük a paradicsomszószt, megszórjuk oregánóval és kakukkfűvel, és egyet forralunk rajta.
- A megkelt tésztát kiolajozott tepsiben, vagy két kb. 28 cm átmérőjű formában kézzel széthúzogatjuk. Megkenjük a paradicsomos mártással. rátesszük a felszeletelt paradicsomot, paprikát, valamint a sonkát, olajbogyót és mozzarellát. 180 fokos sütőben készre sütjük.
Mennyiség:
1 személyre