Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánt és paprikát megmossuk, a sütőlapra alufóliát terítünk, ráhelyezzük a zöldségeket, és jó barnára megsütjük. A megsült paprikákat alufóliába csomagoljuk, pár percig állni hagyjuk, ezáltal a paprikák héját könnyen le tudjuk húzni. A csumát és a magokat is eltávolítjuk.
- A padlizsán húsát kikaparjuk. A zöldségeket turmixgépbe tesszük, és a többi hozzávalóval együtt krémesítjük. (Használhatunk turmixgép helyett botmixert is.) A krémet megkóstoljuk, fűszerekkel, sóval ízesítjük, ha szükséges, és egy-két órára a hűtőbe tesszük, majd pirítóssal tálaljuk. A hűtőben több napig eláll, feltéve, ha marad belőle.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Összesen: 1 396 kcal