
Hozzávalók
Elkészítés
- A füstölt húst előző este beáztatjuk, hogy a só kioldódjon belőle, majd másnap megfőzzük, és a főzőléből kivéve kockákra vágjuk.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, az olajon/zsíron megdinszteljük. Rászórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk. Beletesszük a lereszelt fokhagyma gerezdet, mikor a fokhagyma illatát megérezzük, levesszük a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, és a felengedjük a füstölt hús főzővizével.
- A káposztát - ha túl sósnak találjuk, előbb átmossuk - kicsit összevágjuk, és beletesszük a levesbe, beleszórjuk a karikára vágott kolbászt, a szemes borsot, és ha szükséges megsózzuk. Addig főzzük, amíg a káposzta megpuhul. Tálaláskor a tetejét megtejfölözzük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
6 adag/2 176 kcal, 1 adag/362 kcal