Korhelyleves

Hozzávalók

  • 1 db kisebb füstölt csülök, vagy 50 dkg füstölt tarja
  • 40 dkg savanyúkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb szál füstölt kolbász
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • olaj vagy zsír
  • szemesbors

Elkészítés

  1. A füstölt húst előző este beáztatjuk, hogy a só kioldódjon belőle, majd másnap megfőzzük, és a főzőléből kivéve kockákra vágjuk.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, az olajon/zsíron megdinszteljük. Rászórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk. Beletesszük a lereszelt fokhagyma gerezdet, mikor a fokhagyma illatát megérezzük, levesszük a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, és a felengedjük a füstölt hús főzővizével.
  3. A káposztát - ha túl sósnak találjuk, előbb átmossuk - kicsit összevágjuk, és beletesszük a levesbe, beleszórjuk a karikára vágott kolbászt, a szemes borsot, és ha szükséges megsózzuk. Addig főzzük, amíg a káposzta megpuhul. Tálaláskor a tetejét megtejfölözzük.
Recept megjegyzései

6 adag/2 176 kcal, 1 adag/362 kcal