1
db
kisebb füstölt csülök, vagy 50 dkg füstölt tarja
40
dkg
savanyúkáposzta
1
fej
vöröshagyma
1 kisebb
szál
füstölt kolbász
1
gerezd
fokhagyma
1
doboz
tejföl
1
evőkanál
liszt
1
evőkanál
pirospaprika
olaj vagy zsír
szemesbors
só
Elkészítés
A füstölt húst előző este beáztatjuk, hogy a só kioldódjon belőle, majd másnap megfőzzük, és a főzőléből kivéve kockákra vágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, az olajon/zsíron megdinszteljük. Rászórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk. Beletesszük a lereszelt fokhagyma gerezdet, mikor a fokhagyma illatát megérezzük, levesszük a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, és a felengedjük a füstölt hús főzővizével.
A káposztát - ha túl sósnak találjuk, előbb átmossuk - kicsit összevágjuk, és beletesszük a levesbe, beleszórjuk a karikára vágott kolbászt, a szemes borsot, és ha szükséges megsózzuk. Addig főzzük, amíg a káposzta megpuhul. Tálaláskor a tetejét megtejfölözzük.