Hozzávalók
Elkészítés
- A vöröshagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, vékonyan felszeleteljük, és egy evőkanál felforrósított zsírba tesszük. Közepes lángon 20-25 percig sütjük, amíg szépen kezd bebarnulni. Ekkor hozzáadjuk a többi zsírt, és alacsonyra vesszük a lángot (kb. 90 fokra).
- A zsírba beletesszük a megtisztított, megmosott és szárazra törölt csirkemájakat, a fokhagymagerezdeket és a felkarikázott paprikákat. Fedő alatt, alacsony lángon, kb. 30 percig abáljuk. A csirkemájhoz szórjuk a felszeletelt kolbászt, kevés borssal ízesítjük, és újabb 30 percig konfitáljuk.
- Egy napig a hűtőben pihentetjük. Utána kivesszük, és szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni a zsírt, hogy könnyen kiemelhessük belőle a krémessé abálódott csirkemájakat. Sózzuk, friss kenyérrel kínáljuk. (Mivel éppen nem volt otthon, én a kolbászt csíkokra vágott baconnal és egy kevés pirospaprikával helyettesítettem.)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
összesen: 5 500 kcal