Konfitált csirkemáj
Hozzávalók
-
50
dkg
csirkemáj
-
2
fej
vöröshagyma
-
6
gerezd
fokhagyma
-
2
db
zöldpaprika
-
1
db
piros kápiapaprika
-
5
dkg
füstölt kolbász
-
50
dkg
liba- vagy mangalicazsír
-
őrölt bors
-
só
(fogyasztás előtt)
Elkészítés
-
A vöröshagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, vékonyan felszeleteljük, és egy evőkanál felforrósított zsírba tesszük. Közepes lángon 20-25 percig sütjük, amíg szépen kezd bebarnulni. Ekkor hozzáadjuk a többi zsírt, és alacsonyra vesszük a lángot (kb. 90 fokra).
-
A zsírba beletesszük a megtisztított, megmosott és szárazra törölt csirkemájakat, a fokhagymagerezdeket és a felkarikázott paprikákat. Fedő alatt, alacsony lángon, kb. 30 percig abáljuk. A csirkemájhoz szórjuk a felszeletelt kolbászt, kevés borssal ízesítjük, és újabb 30 percig konfitáljuk.
-
Egy napig a hűtőben pihentetjük. Utána kivesszük, és szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni a zsírt, hogy könnyen kiemelhessük belőle a krémessé abálódott csirkemájakat. Sózzuk, friss kenyérrel kínáljuk. (Mivel éppen nem volt otthon, én a kolbászt csíkokra vágott baconnal és egy kevés pirospaprikával helyettesítettem.)