Konfitált csirkemáj

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 db piros kápiapaprika
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 50 dkg liba- vagy mangalicazsír
  • őrölt bors
  • (fogyasztás előtt)

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, vékonyan felszeleteljük, és egy evőkanál felforrósított zsírba tesszük. Közepes lángon 20-25 percig sütjük, amíg szépen kezd bebarnulni. Ekkor hozzáadjuk a többi zsírt, és alacsonyra vesszük a lángot (kb. 90 fokra).
  2. A zsírba beletesszük a megtisztított, megmosott és szárazra törölt csirkemájakat, a fokhagymagerezdeket és a felkarikázott paprikákat. Fedő alatt, alacsony lángon, kb. 30 percig abáljuk. A csirkemájhoz szórjuk a felszeletelt kolbászt, kevés borssal ízesítjük, és újabb 30 percig konfitáljuk.
  3. Egy napig a hűtőben pihentetjük. Utána kivesszük, és szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni a zsírt, hogy könnyen kiemelhessük belőle a krémessé abálódott csirkemájakat. Sózzuk, friss kenyérrel kínáljuk. (Mivel éppen nem volt otthon, én a kolbászt csíkokra vágott baconnal és egy kevés pirospaprikával helyettesítettem.)
Recept megjegyzései

összesen: 5 500 kcal