
Hozzávalók
-
a tésztához:
- az összeállításhoz:
- a forgatáshoz:
Elkészítés
- Az átszitált lisztet elvegyítjük a sütőporral. A tojást keverjük habosra a porcukorral, apránként adjuk hozzá a lisztet és a vizet. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben tűpróbáig süssük.
- A kihűlt piskótát morzsoljuk össze - a meggyszemeken és a kókuszreszeléken kívül -, adjuk hozzá a többi hozzávalót gyúrjuk össze. Ha száraznak találjuk, meggylevet vagy tejet tegyünk hozzá.
- A masszából formázzunk tetszőleges méretű golyókat, melynek közepébe 1-1 meggyszemet teszünk. Forgassuk kókuszreszelékbe, majd néhány órára tegyük hideg helyre, hogy az ízek összeérjenek.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Ha van otthon maradék piskótánk - pl. a kozáksapka, vagy más sütemény összeállításánál leeső darabok - abból is elkészíthetjük.